• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Muzikale jeugd en opleiding

Mark Riemer is geboren en getogen in de Verenigde Staten (Michigan) en zijn jeugd stond al in het teken van muziek. Met een vader die onder andere muziekleraar was, leerde hij dwarsfluit, fagot en hoorn te spelen. Een jeugd vol orkesten, ‘marching bands’ en muziekwedstrijden volgde. Eenmaal op de High School ontdekte Mark zijn liefde voor zang en theater. Eerst studeerde hij ‘Kostuumontwerp en Theater’ aan de Wayne State University in Detroit.  Hij bemachtigde een plek op de New York University Tisch School of the Arts, dankzij zijn goede portfolio van kostuumdesigns. Maar de aantrekkingskracht van het podium en de wens om in de schijnwerpers te staan in plaats van backstage te werken dwongen Mark zijn pad te veranderen. Na één jaar studeerde hij verder voor uitvoerend musicaltheater artiest.

 

Theater

Na zijn studie bemachtigde hij een rol in de productie ‘Elvis, the musical’, die naar Europa kwam. Mooie rollen in grote producties volgden in Duitsland:

  • Phantom of the Opera
  • Miss Saigon (cover voor de hoofdrol Chris)
  • Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (oudste broer Ruben)
  • Les Miserables (Prouvaire, Grantaire en Bamatabois)
  • Titanic (Robert Hichens)
  • Drie Musketiers (cover voor twee van de drie musketiers: Aramis en Athos)

 

Cruiseschepen

Als solist volgde een carrière bij het Duitse AIDA Cruises. Op allerlei cruiseschepen reisde Mark met plezier tot 2013 de wereld over en deed daar enorm veel zangervaring op.

 

Optredens

Na 23 jaar in musicals te hebben gespeeld, besloot hij in 2013 niet meer 8 keer per week in een musical op te treden. Een verhuizing met zijn man naar het Friese Sneek volgde. Hier heeft hij inmiddels allerlei optredens verzorgd. Zo is hij ieder jaar betrokken bij het Cultuur Kwartier Sneek Kerstconcert als solist, samen met BigBand CUE. Met Big Band De BasicXL trad hij als solist in 2015 en 2016 op bij het Sneekweek Slotconcert. Ook treden ze samen nog steeds jaarlijks tijdens meerdere concerten op. De BasicXL zocht iemand die het repertoire van Frank Sinatra kon zingen. Sindsdien specialiseert Mark  zich in het zingen van dit soort ‘oldies’ (Frank Sinatra en Tony Bennett) in arrangementen van o.a. Michael Bublé en Paul Anka.

Horen of zien wat Mark zoal kan als zanger? Bekijk de fotogalerij, video’s of luister naar zijn audio-opnames.

 

Vocal Coaching

De verhuizing naar Sneek maakte een nieuwe passie in Mark los: Vocal Coaching. Zo startte hij met enthousiasme als gastdocent bij het MUZT, de musicaltheater opleiding voor kinderen in Sneek. Ook geeft hij jaarlijks auditietraining aan de oudere MUZT-ers, die graag als professioneel musicalartiest verder willen gaan.  Daarnaast werkte hij in 2015 als docent bij Stichting De Blaue Toer en gaf les in musicaltheater aan volwassenen bij De Bres in Leeuwarden. In 2015 besloot Mark zich verder toe te leggen op Vocal Coaching in zijn eigen zangpraktijk: Mark Riemer Muziek en Theater.  In 2018 gaf hij samen met zijn zangleerlingen een concert in de Stadsherberg in IJlst. Voor de Femuza (Federatie van Zang en Muziek Vereniging Sudwest-Fryslan) verzorgt hij dit jaar een Masterclass in stemvorming en musicaltheater performance.

 

Meer weten over Vocal Coaching of Mark als zanger boeken?

Neem dan vrijblijvend contact op met Mark. Hij geeft graag persoonlijk meer informatie over zijn werkervaring als zanger. Ook kan je je bij hem aanmelden voor Vocal Coaching.

Meer informatie CV Downloaden